”kasviksia modernilla twistillä”
Taituri
Kuvaus kokonaisuudesta
Luokka-asteet
8.
Oppiainesisällöt
Kotitaloudessa sisältönä oli suunnitella ja toteuttaa ruoka tai leivonnainen ryhmän valitsemasta kasviksesta.
Taitotavoitteet
Arviointi
Projektin arvosana vaikuttaa sekä kotitalouden että kuvataiteen arvosanaan.
Arviointi kohteet ovat:
Työskentely: aktiivisuus, monipuolisuus, yhteistyötaidot, tehtävien jako tasapuolisesti, ajankäytön hallinta (aikataulussa pysyminen), omien jälkien siivous (6p)
Ruoka: työ- ja ajankäyttösuunnitelman toteutus, hygienia, työympäristön siisteys, yhteistyötaito, jälkityöt, lopputuote. (6p)
PP-esitys: kotimaisen kasviksen esittely, ruokaresepti, ruoanvalmistuksen dokumentointi kuvin, kierrätystaide veistoksen selostus ja työskentelyn dokumentointi kuvin, kokonaisuus. Esitys laitetaan qr-koodin taakse (6p)
Kierrätystaide (roskaveistos): työ- ja ajankäyttösuunnitelman toteutus, eri tekniikat ja materiaalit (monipuolisuus), yhteistyötaito, kierrätystaiteen ilmentäminen lopputuotteessa, ripustus ja valoelementti, lopullisen tuotoksen siisteys (6p)
Työtavat
Valitaan kotimainen kasvis, etsitään siitä tietoa ja tutkitaan sen eri käyttömahdollisuuksia. Valitaan valmistettava tuote ja etsitään muokattava resepti.
Luonnostellaan kasviksesta roskaveistos kierrätystaiteen keinoin paperille värien kera.
Veistoksen valmistuksessa käytetään kierrätyskeskuksen tavaroita ja muita kierrätysmateriaaleja. -> mietitään, mitä tavaroita tarvitaan / etsitään kierrätyskeskuksesta.
Laaditaan reseptin pohjalta ostoslista.
Laaditaan ryhmälle aikataulu ja mietitään alustavasti tehtävän jako.
Kerätään tietoa valitusta kotimaisesta kasviksesta OneDriveen / Power Pointiin
Materiaalit ja laitteet
Kierrätysmateriaalit (SPR kontti, Toppila Center, muu kierrätys)
LED-nauha ja koodaus ohjelma (Arduino + Neopixel)
Kotimaiset kasvikset + Kotitalousluokan ruokatarvikkeet
Tietokone